Lágylézer kezelés

Lágylézer kezelés

Az utóbbi évtizedekben a lézerfény alkalmazása méltán vált elismert részévé a fizioterápiás eljárásoknak. Ez a fájdalommentes módszer sejtszintű javulást hoz létre a sérült szövetek vérkeringésében, ezáltal elősegítve azok gyorsabb regenerálódását. Emellett jelentős előnye, hogy könnyedén integrálható olyan fizioterápiás eljárásokkal, mint például a lökéshullám-terápia, INDIBA kezelés, masszázs, akupunktúra és gyógytorna.

Hogyan működik a lágylézer kezelés?

A lágylézer-készülék által kibocsátott 0,05-4 J energiamennyiség pozitív hatást gyakorol a sejtekre, elősegítve az oxigénellátás gyorsulását és az új erek kialakulását. Emellett serkenti az ellenanyag-termelést, optimalizálva ezzel a szervezet védekezőképességét, és javítja a vérkeringést. A lézerkészülék által keltett hatások mélyen a sejtek szintjén indulnak el, így nem csupán a tüneteket enyhíti, hanem elindítja a sejtek regenerációját, helyreállítva a beteg sejtek optimális működését.

A kezelendő terület méretétől függően a rendelőnkben ceruza- és zuhanylézert is alkalmazunk a lágylézer-kezelés során.

A lágylézer kezelés pozitív hatásai pozitív hatásai sportrehabilitáció során

A lágylézer-terápia kiváló segítséget nyújthat a sportrehabilitáció során. A következőkben részletezem, hogyan hat pozitívan a sejtekre és hogyan járul hozzá a sportbalesetek utáni gyógyuláshoz:

 1. Gyorsabb Gyógyulás: A lágylézer terápia sejtszintű hatásai segítik az oxigénellátás javulását és az új erek képződését a sérült területeken. Ennek eredményeként a sejtek regenerációs folyamata felgyorsul, így a sportbalesetek okozta sérülések gyorsabban gyógyulhatnak.

 2. Gyulladáscsökkentés: A lézerfény csökkenti a gyulladásokat a sérült területeken. Ez különösen fontos a sportbalesetek utáni időszakban, mivel a gyulladások lassíthatják a gyógyulási folyamatot. A lágylézer terápia révén a gyulladások mértéke csökken, segítve ezzel a rehabilitációt.

 3. Fájdalomcsillapítás: A lézerfénynek fájdalomcsillapító hatása is van, amely enyhíti a sérült területek körüli fájdalmat. Ez lehetővé teszi a sérült személy számára, hogy könnyebben részt vegyen a rehabilitációs gyakorlatokban és terápiás tevékenységekben.

 4. Vérkeringés Javítása: A lézerfény stimulálja a vérkeringést a sérült területeken. Ez fontos a tápanyagok és az oxigén hatékonyabb szállítása szempontjából, amelyek elengedhetetlenek a gyógyuláshoz és a regenerációhoz.

 5. Sejtek Optimalizálása: A lágylézer terápia elősegíti a sérült sejtek optimális működésének helyreállítását. Ez segíthet a sportolónak visszanyerni eredeti teljesítményét és mozgékonyságát a rehabilitáció során.

 6. Kiegészítő Kezelés: A lágylézer terápia könnyedén kombinálható más sportrehabilitációs eljárásokkal, például masszázssal, gyógytornával és manuálterápiával. Ez lehetővé teszi egy személy számára, hogy komplex módon kezelje sérülését és gyorsabban visszatérjen a sportoláshoz. 

Kinél ajánlott a lágylézer kezelé?

Az alkalmazható terápiás módszerek kiválasztása egyénenként változik, és a fizioterápiás szakemberek személyre szabottan határozzák meg azokat az egészségi és fizikai állapot alapján. Amennyiben valaki allergiás gyógyszerekre vagy emésztőrendszeri problémákkal küzd, a gyógyszeres terápia lehetősége korlátozott lehet. Ezen túl egyes betegségek, mint például szív- és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, kizárhatják a fizioterápiás kezelések alkalmazását.

Azonban a lágylézer terápia kivétel ebben a tekintetben, mivel nem befolyásolja ezeknek a betegségeknek a jelenlétét. Ennek köszönhetően még az említett esetekben is lehetőség nyílik a kíméletes és hatékony lágylézer-kezelésre.

A lágylézer terápia kiválóan hasznosítható a sport sérülések és fájdalmak kezelésében:

 • Izom- és ízületi sérülések esetén, beleértve zárt sérüléseket is.
 • Hatékony lehet a lumbágó kezelésében, néhány kezelés is elegendő lehet a javuláshoz.
 • Segíthet enyhíteni derék- és gerincfájdalmakat, valamint ízületi fájdalmakat.
 • Duzzanatok és fájdalmak csökkentésében is hatásos lehet.
 • Sportbalesetek esetén, mint például rándulások, húzódások és törések.
 • Alkalmazható a diabeteszes láb kezelésében is.

A kezelés fájdalommentes, gyermekeknél is alkalmazható, egyáltalán nem allergizál.

 • heves fájdalmak csillapítására
 • duzzanatok csökkentésére
 • izomgörcs oldására
 • heveny és tartós gyulladások kiegészítő kezelésére

Téma szakértője

Dr. Magbade Gábor

ortopédia

Rendelési helyszín: 1015 Budapest, Ostrom u. 16. fszt. 3. - Fájdalomközpont

 • Rendelés menete: személyes vizit.
 • 14 éves kortól várjuk Pácienseket