Vajdovich Dorottya
Dietetikus, Okleveles táplálkozástudományi szakember Msc
Specialitások:
- állóképességi sportolók étrendi támogatása
- csapatsportok diétás támogatása
- étrendtervezés
- étrend-kiegészítő tanácsadás
Online bejelentkezés az myHealzz rendszerével történik, ami regisztrációhoz kötött!
Tanulmányok
- 2020 szept - 2022 jún - Táplálkozástudományi MS, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Budapest
- 2020 szept - 2021 febr - Csoportos Fitness Instruktor (OKJ), IWI Nemzetközi Fitnesziskola (IWI Project Kft.), Budapest
- 2016 szept - 2020 jún - Dietetikus BSc, Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Budapest
Publikációk
- Új Diéta (A Magyar Dietetikusok Lapja): Antioxidánssal fehérjével és rosttal dúsított álgabona Munkatapasztalat Tanulmányok és képesítések Készségek Publikációk alapú növényi italok vizsgálata (saját kutatás, XXX. évfolyam, 2. szám, 2021)
- Új Diéta (A Magyar Dietetikusok Lapja): Mikroműanyagok jelenléte az életünkben és az élelmiszereinkben – Kell‑e félnünk tőlük? (XXXI. évfolyam, 3. szám, 2022)
Kapcsolódó cikkeink

A sporttáplálkozásnak nem csak általános szabályai vannak
A sporttáplálkozás bizonyos mértékig különbözik a nem sportolóknak ajánlott egészséges táplálkozási alapelvektől, már csak azért is, mert ez lehet a sportolói teljesítmény fokozásának egyik hatékony eszköze. Vajdovich Dorottya, a Sportorvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc, PhD-hallgató nem csak az idevágó általános ajánlásokra hívta fel a figyelmet, de arra is, hogy sportágra és személyre szabottan lehet kidolgozni a legoptimálisabb étrendet.