Orvos válaszol - Tegye fel Ön is kérdését!

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Kérdés Zanyi Csaba2017.02.13

Tisztelt Cím,

Fiam, Zanyi Ferdinánd kilenc éves, igazolt sportoló öttusa és úszás sportágakban. Utánpótlás 10 éves kategóriában versenyzik, érvényes sportorvosi igazolással.
Az utóbbi időben egyre gyakrabban panaszkodik fáradtságról, bár a versenyeredményei jók. Gyakran sápadt, hangulata hullámzó. Vitaminokat (Béres csepp+c) rendszeresen szed.
Heti hatszor van két-három órás edzése. Edzője szerint még sokkal többet kellene bírnia és az edzésmennyiség növekedni is fog.
Mielőtt ez bekövetkezik, szeretnénk egy diagnosztikai vizsgálattal alátamasztani a gyermek erre való fizikai és pszichés felkészültségét és alkalmasságát, ha van rá mód, tanácsadással egybekötve.

Fentiekben kérem szíves segítségük.

Várom szíves válaszuk, tájékoztatásuk a lehetőségekről. Előre is köszönöm szépen.

Üdvözlettel
Zanyi Csaba

Válasz 2017.02.14

Kedves Szülő!
Természetesen fontos, hogy kiderüljön, mi áll a hátterében a terhelhetőség csökkenésének.Megfelelő táplálkozás/ elegendő pihenés / szükséges regenerációs metódusok/ esetleges infekció/stb. Mindenek előtt vérkép analízisre van szükség.Ha azt a Béres-csepp extrát szedik, melyben Kobalt van, az dopping listás szer! Erre majd későbbiekben figyelni kell! Február 22-én 17 órakor megfelel egy konzultáció?
Üdvözlettel: Matusovits Andrea