Orvos válaszol - Tegye fel Ön is kérdését!

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Kérdés Vastag Gábor2016.10.12

Régóta ( 1981) amatőr tájfutó vagyok, kisebb nagyobb megszakításokkal 35 éve sportolok. Eddig 2 maratoni távot teljesítettem (1999 és 2000).
2018-ban szeretném újra lefutni a maraton újra, remélem addig lesz 2 sérülésmentes téli időszakom. Milyen vizsgálatot/ tanácsadást javasol? (1969-ben születtem)
Köszönöm!

Válasz 2016.10.13

Kedves sportoló!
Mindenek előtt javasolok egy sportolókra kifejlesztett vérkémiai vizsgálatot.Ebből nagyon sok mindent meg tudunk állapítani a szervezet állapotáról, működéséről, hiányzó faktorokról, hormonális státuszáról, mindenről, ami a sportoláshoz elengedhetetlen. Ezen kívül szükség van egy testösszetétel felmérésre, ami alapján tudjuk hogy a maximális teljesítmény érdekében hol kell belenyúlni az összetételbe.A harmadik fontos terület a spiro és spiroergometria. Ezek alapján egy teljes képet tudunk adni a kiinduló pontról, majd az ellenőrzések során, amikre min. félévente szükség van, a fejlődésre rá tudunk mutatni. Ne felejtsük el a felkészülésben a dietetikus és pszichológus fontos munkáját, valamint a sportmasszőrök elengedhetetlen tevékenységét!
Időpont egyeztetés:
Sportorvosi Központ-
06-30-512-1496, info@sportorvosikozpont.hu ; www.sportorvosikozpont.hu

Üdvözlettel:
Dr. Matusovits Andrea