Orvos válaszol - Tegye fel Ön is kérdését!

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Kérdés Bence Bernáth2017.06.16

Kedves Sportorvosi Központ!

Állóképességi sportoló vagyok, és mielőtt elkezdtem céltudatosan edzeni, elmentem egy terhelésélettani tesztre februárban.
A teszt érdekes volt (terhelés után szívritmuszavar, aztán valami nem volt rendben az arteriográffal..)viszont nem tudtam meg, hogyan is kellene edzenem, mindenesetre bátorítottak a hosszútávú sportok végzéséhez(futás, bringázás, úszás). Csak olyan instrukciót kaptam, hogy tartsam a pulzust egy bizonyos érték alatt, és hogy erőlködéssel járó feladatokat ne végezzek-mert ,,nem kell a sportszív". Konkrétabb javaslatokat a kérdéseim ellenére sem kaptam. Aggodalmam tovább nőtt amikor két honappal ezelőtt egy héten keresztül reggel este mellkas körüli nyilaló fájdalmaim voltak. Készítettem nyugalmi EKG-t ami kóros elváltozásra nem utal bár lehet hogy van egy ,,kis ingerület vezetési zavar"-om.
A családomban anyai és apai oldalról és vannak szívproblémás emberek akiket már műteni is kellett.
Tehát a problémám az, hogy bár van egy kis ,,bajom" de nem tudom pontosan mi, továbbá kielégítő magyarázatokat nem kaptam még az állapotomat illetően.
Számomra a legfontosabb a tudatos életmód és az egészség, ezért azt gondolom, hogy egy komplex (terheléses és nyugalmi)kivizsgálás konzultációval egybekötve nagyon hasznos lenne.
A kérdésem az, hogy milyen vizsgálatokra jelentkezzek?
Az eddigi eredményeimet el tudom küldeni e-mailben, és beszélhetünk arról mit érdemes megnézni jobban.

Válaszukat nagyon várom!
Üdvözlettel
Bernáth Bence

Válasz 2017.06.19

Tisztelt Bernáth Bence!

Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva egyeztettem Vaskó Dr Úrral. Július 5.én reggel 9 órára várjuk. Minden esetleges eddigi leletét, illetve sportfelszerelést hozzon magával az esetleges terhelés elvégzéséhez.
Amennyiben megfelel az időpont, kérem jelezzen vissza.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna