Orvos válaszol - Tegye fel Ön is kérdését!

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Kérdés Dzsenifer2017.01.26

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a jobb vállam többször is kiugrott már, volt hogy már csak attól ha úgy nyújtózkodtam, ezáltal meg nyúlódtak az inszalagok a vállamba. És azt szeretném kérdezni, hogy van-e esetleg valami olyan amit ajánlana rá hogy kicsit erősítse. Nekem cápa porcot mondtak, hogy esetleg az, de nem tudom hogy mi lenne jó rá.
Várom válaszát.
Köszönöm!

Válasz 2017.02.08

Tisztelt Dzsenifer!

Az Ön esetében lehetséges, hogy műtétre is szükség van. Ajánlom dr. Gulyás Károly vállspecialistát, keresse bizalommal.

Üdvözlettel,
dr. Páll Zoltán

Kérdés Kullai Timi2017.02.02

Kedves Doktorúr, oldal szerkesztők!

Én egy 35 éves lány vagyok, 4 éve volt fogamzásgátló 13 év egyfolytábani szedése, (mint kockázati tényező), és sportbaleset következtében egy mélyvénás trombózisom a bal vádlimban. Kikezelték, a hematológiai eredményeimben is már nincsen kockázati tényező, kvázi visszaállt a rend.

Most elkezdtem egy 3 hónapja futni, illetve inkább csak kocogásnak hívnám :) , melynél szépen bírtam, semmi baj nem volt 3 hónapig, most picit változtattam a terven, gyakorolgattam a helyes első talpra érkezést sarok helyett, és azóta fáj a sípcsontomnál a vádlim közepe, illetve forró a térdem is. Ha nem lett volna korábban trombózisom, nem lennék megijedve tőle, hanem kenegetném valami krémmel és kész. De amiatt vagyok megijedve, hogy ez bár más jellegű fájdalom, nem gyanakszom trombózisra ismét, főleg hogy már a fogamzásgátlót sem szedem, de mégis tanácsra, megnyugtatásra vágyom, és boldogan találtam ezt az oldalt, ahol lehet kérdezni szakorvostól.
A kérdésem, (tudom, hogy látatlanban, röntgen nélkül nehéz..., de talán az elmondottak széleskörű leírásából tudna nekem segíteni), hogy mi lehet ez most, és mivel kezeljem?
Aztán az ezt kikezelés utáni talán még fontosabb kérdésem az az lenne, hogy egy trombózison átesett fiatal ember mit sportolhat amivel nem okoz bajt a lábnak, sokan mondják pl. hogy a futás, kocogás, de még a séta is megterheli a térdet, vádlit egészséges embernél is, lehet hogy én pl. soha nem használhatnám ezt a sportnemet?
Én csak a szívem egészségének megőrzése miatt szeretnék valamilyen kardió mozgást végezni minden nap, viszont most megijedtem, hogy lehet, hogy mást kellene, nem szeretnék komoly bajt, ne adj Isten újabb trombózist.

Kérem segítsen, hogy mi lehet most a baj, és mit változtassak a jövőben az edzésemen, trombózis után mit lehet a szívért tenni mozgáskultúra tekintetében?

Nagyon szépen köszönöm előre is a kedves válaszát és a türelmét a részletes, kis hülye levelemhez.

Minden jót kívánok, tisztelettel!
Kullai Timi

Válasz 2017.02.03

Egyértelműen gyulladást jelez a forró térd, valószínű, hogy rosszul terheli az ízületet. Trombózisnál nem ízületi probléma jelentkezik! Ha fél egy hasonló szövődménytől, akkor angiológushoz el kell mennie.A sportnem választásnál olyan irányban kell gondolkodnia, mely ciklikus, és nem erőltető mozgás.Én az úszást és ellipszis trénert ajánlom!

Kérdés Pető Anikó2017.01.30

Tisztelt Dr Úr!
elmozdulás nélküli bokatörésem volt spirál törés 6 hét gipsz, több mint 2 hónapja lekerült már de még mindig sántitok ,ez belefér mikorra jön rendbe a lábam??? gyógytorna nem volt de mozgatom rengeteget itthon és langyos vizbe áztatom, sétálni keveset tudok mivel tiszta jég az utcánk de ha megyek folyamatosan egyből bicegek a lakásban csak minimálisan alig észre vehető!
előre is köszönöm a választ!

Válasz 2017.02.02

Kedves Pető Anikó!

A sérülésről és Önről többet kellene tudnom(életkor, előző betegségek, sérülések, rontgen felvételek stb.)
De így látatlanban is azt tudom mondani, hogy egy jól irányított rehabilitációs kezelés, aminek a gyógytorna a legfontosabb eleme,
feltétlenül jó lett volna. De így sem sok a 2 hónap. Bővebbet egy vizsgálat után lehetne nyilatkozni.
Várom rendelésemen szerda délutánonként.

Üdvözlettel:
Dr. Páll Zoltán

Kérdés Szegedi Fruzsina2017.01.22

Mitől fájhat a térdem?

18 éves lány vagyok, a nyár közepén kezdtem el futni, mert a rendészetire szeretnék majd jelentkezni idén. Fokozatosan növeltem a távot, eleinte alig tudtam fél km-t lefutni egyhuzamban, most meg már megy 16 is. 2 naponta járok általában, ha tudok (most az idő nem volt alkalmas), 11-14-16km-t szoktam...a problémám 2 hete jelentkezett először, óév utolsó napján még elmentem futni, 14km-t sikerült akkor. Utána egyszerűen nagyon elkezdett fájni a baltérdem, ilyen mély nyilaló fájdalmat éreztem benne több napig, aztán elmúlt. Hétfőn jobb volt most az idő, elmentem megint, de csak 8,2km-t futottam, mert este volt már..nos, a suliban úgy fájt a térdem, hogy hajlítani alig tudtam és egész nap lépcsőzni kellett..aztán megfigyeltem, hogyha nyújtva van, akkor nem fáj, de ugye egész nap kb hajlított térddel ülsz a suliban, próbáltam úgy tenni a lábam, hogy jó legyen..kb szombatra múlt el megint ez a fájdalom, de amint írtam, több napig tartott és nagyon rossz volt..ma ismét megkíséreltem a futást, csak 6km-t a 20 centis hó miatt. Azonban megint elkezdett fájni..ez mitől lehet? Manapság már annyitól is fáj, hogy hosszabb időtartamig ülök egy helyben, és amikor felállok, akkor megint érzem azt a fájdalmat...most azt nem lehet mondani, hogy ne terheljem a térdem meg ilyesmi, elvégre ha rendészetire mennék, akkor ott sem mondhatom, hogy fáj és nem csinálom..a jelentkezés pedig sürget, ezért fontos lenne, ha tudnám, hogy mi a baja a térdemnek. Elég lenne porcerősítőt szednem vagy mi lehet a probléma?

Válasz 2017.01.24

Kedves Fruzsina!
Ez mozgásszervi terület! Vizsgálat nélkül sajnos nem tudunk választ adni a kérdésére. Traumatológiai-ortopédiai vizsgálat szükséges. Ajánlom Fájdalom Központunk egy kitűnő orvosát dr. Páll Zoltánt, aki szerdán délutánonként rendel. Érdeklődni és bejelentkezni a 06-70-621-2433-as telefonszámon tud.
Üdvözlettel,

Kérdés Orban Boroka2017.01.08

Tidztelt dr. nő|úr ! 6 hete izomszakadásom volt, a combhajlító izmomon. Hogy pontosan melyik izom nem tudom, mert a diagnozisban nem volt benne, a hely és a kiesett funkciók szerint a semimembranosus, vagy a semitendinosus serült. A szakadás mérete 3*2 cm, illetve hemszóma körülötte. Nálunk es a környéken sportorvosi ellátás nincs. A lábam rögzítve nem volt, 10 alkalommav voltam fizión. Jelenleg is bicegve, és nagyon lassan járok, hason feke nagyon nehezen be tudom hajlítani a lábam ha a lábfejem behajlítva feszítem, nyújtott lábfejjel nem mozdul a lábam. A kérdésem az lenne, hogy ilyen serülés esetén mennyi idő múlva lenne elvárható a funkciók visszaállása, a fájdalom megszűnése? Válaszát elore is koszönöm

Válasz 2017.01.20

Izomszakadás minimum féléves rehabilitáció, komoly gyógytorna és hosszas fizióterápia. Ha funkcionális kiesés van, akkor pontos diagnózis kell és nem árt egy neurológiai vizsgálat.
Üdvözlettel, Dr. Matusovits Andrea

Kérdés Iskum József2016.12.04

Tisztelt Szakorvosok!
Izom problémám van. Nem vagyok sportoló, de túlterheltem a kar izmaimat egy fél napos farönk fűrészeléssel. Már utána izomlázam volt. Volt ez szeptember végén. A fájdalom csak nem múlt. Október közepén reggel fekvésből felülve el zsibbadt a jobb karom, majd az összes izmom begörcsölt, és ez a kín tartott 20 percig. Ez azóta is minden reggel megismétlődik. napközben is fájnak az izmaim, érintésre is és elzsibbadt a mutató ujjam. A jobb lapocka alatt, mélyen fájó csomót érzek. Kívülről nehéz megnyomni.
Kérdésem, hogy mi történhetett, mi gyulladt be és hogyan tudnám ezt gyógyítani? Voltam reumatológián, de csak Diclofenak és Mydeton tablettát kaptam, kenegessem Fastum géllel. De 2 hónap alatt semmi nem változott.
3 hete táppénzen vagyok. Korom 63 év.
Válaszukat köszönettel várva, tisztelettel: József

Válasz 2017.01.20

Izom húzódás fél év minimum, lehet hogy mikroszakadások történtek. A gyógyszeres terápia adekvát, gyógytorna kell, és türelem. Izomgörcs miatt érdemes Ca-t/ Mg-t pótolni.

Üdvözlettel, Dr. Matusovits Andrea

Kérdés Szappanos Csaba2017.01.09

Üdvözlöm,

Amatőr sportolóként (terepfutás és HIIT nagy intenzitású interval edzések) szeretnék terheléses vizsgálatot végeztetni magamon.
Milyen vizsgálato(ka)t javasolna az említett két sporthoz?
Szív probléma megelőzés, teljesítmény fokozás, HR zónák, vér savadosási infók, tanácsok, problémamegoldások érdekelnek.

köszönettel,
Szappanos Csaba

Válasz 2017.01.19

Tisztelt Csaba!

A múlt heti telefonon kapott információk mérlegelése és edzőjével történő egyeztetése után, várjuk szíves jelentkezését ergospirometriás vizsgálatra, valamint az ismertetett kardiológiai elővizsgálatokra.

Üdvözlettel

Kérdés Selmeci Réka2017.01.07

Tisztelt Dietetikus! 18 éves kajakos vagyok utánpótlás élsportoló, az étrendemen szeretnék változtatni, szálkásodni és fogyni szeretnék.Ebben kérem az ön segítségét! Köszönöm!

Válasz 2017.01.09

Tisztelt Selmeci Réka!

Időpontot egyeztetés szükséges a konzultációra, hétfő délután, illetve csütörtök délelőtt tud jönni Angyal Viktória dietetikushoz, aki Önnek ebben segíteni tud.
Telefonszámunk: 30-5121496

Üdvözlettel
Janicsek Zuszsanna

Kérdés Kohár László2016.12.21

Tisztelt doktornő/úr!
Kislányom 9év 5hónapos, 35kg 142cm. Kézilabdakapus, igazolt játékosként sportol immár 3 éve. Sajnos jelenleg kapusedző nem foglalkozik vele és igazából az edzéseiken sincs olyan foglalkozás, mely a koordinációt, gyorsaságot és reakcióidőt fejlesztené nála. Mivel leányom ragaszkodik a kapus poszthoz, szeretném kérni segítségüket, ezen képességek fejlesztésében. Amennyiben van rá lehetőség edzéstervet kérni, megköszönöm.

Kellemes Ünnepeket, boldog új esztendőt kívánok!

Tisztelettel: Kohár László

Válasz 2017.01.03

Tisztelt Uram!

Köszönjük megkeresését!
Központunkban 13 éves kor feletti gyerekekkel foglalkozunk.
Üdvözlettel
Dr. Sztancsik Ilona

Kérdés Lukàcs Anita2016.12.09

Tisztelt Hölgyen/Uram! A facebokon talaltam rá a lehetőségre miszerint lehetőség lenne ingyenes sportdietetikai lehetőségre.Ennek a lebonyolitàsàban kérnék szépen segítséget.Egy budapesti kick-box csapatrol lenne szó. Uvözlettel,Lukàcs Anita

Válasz 2016.12.13

Tisztelt Lukács Anita!

Továbbítottam a kérését dietetikus kolléganőnk felé, Angyal Viktória fogja Önt keresni.

Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna