Orvos válaszol - Tegye fel Ön is kérdését!

Kérjük, töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Kérdés Hágen András2017.07.25

Tisztelt Holgyem/Uram,

Hágen András vagyok. Sportoló vagyok és egy olyan kérdéssel fordulok Onhoz, amely égeto. Futás kozben a jobb terdemben az oldalsóterdszallagomban szuró fajdalmat ereztem, amelyhez párosult zsibbadó érzés a jobb vádlim felső részén. Múlt héten tortent ez az eset, de meg ma is ugyanezek a tuneteket erzem. Azt mondták a rontgen utan a baleseti sebeszeten, hogy nincs porclevállás csak az oldalso szallagom nqgyobb terhelésnek lett kitéve, és párnapig pihentessem. On szerint ez elegendő, vagy nézessem meg térdspecialistával?
Válaszát elore is koszonom.

Tisztelettel:
Hagen Andras

Válasz 2017.07.27

Tisztelt Hágen András!

Ha 2-3 hét alatt a panaszok nem rendeződnek, akkor szükséges továbblépni.

Tisztelettel:
Dr. Páll Zoltán

Kérdés Hachbold judit2017.07.18

Tiszelt Andrea. 24 éves vagyok és ökölvívó.
Ehhez kellenének a futások ugrálások stb. :(
A sportról nem szeretnék lemondani igyis sokat hagytam ki a tédem miatt. Lehetséges,hogy van olyan injrkció ami hekyre tudná hozni?
És rövid időn belül tudnék rendesen sportolni?
Persze fokozatosság elve szerint.
Milyen árban vannak az injekciók? Mennyi kellhet belőle egy makacs lágyulásnál?
(Csak tájékozodás jeleggel,hogy akkor keressem fel a doktór úrat,ha már lesz a kezelésre valóm :)

Válasz 2017.07.27

Tisztelt Hachbold Judit!

Mindenek előtt egy MRI, majd klinikai vizsgálat szükséges. Vannak injekciós lehetőségek, de csak pontos diagnózis után.

Tisztelettel:
dr. Páll Zoltán

Kérdés Hachbold judit2017.07.16

Jó napot kívánok. 2014ben diagnozitálták a porclágyulást mind kettő térdemben. Azóta szedtem már rengeteg féle glukozamin készítményt mégis egy kis eröltetés van hogy 3km futás hatására is nagyon erős fájdalmam van. (Térd merevsége zizeg a térdkalácsom utoljára még olyan is volt mint ha belülről kopogtatnák a térdkalácsom. Szedtem Zöldkagylót Arthoxont condosulfot, Donát, flexiwelt. Majd 1 évig nem is köteleztem nem is futottam. És még mindig nem jó. Jártam gyogytornára fizikóterápiára is. Érdemes tovább mennem?
Vlahogy helyre lehrtne hozni? A helyi sebész azt mondta menjek térdsecialistához szerinte ez már csak műtéti uton korigálható.
JáBal térdem 2016 május 18-án artoxkopos műtéttel megnézték akkor volt 1-2 fokú a lágyulás. De akkor csak fellazították az izületet.

Válasz 2017.07.18

Tisztelt Hachbold Judit!

A levélíró korát nem ismerjük. Ettől is függ a prognózis. Valójában térdspecialista tud válaszolni a kérdésekre, Páll Főorvos Úr rendelési ideje szerda délután 14-20ig. Vannak konzervatív terápiák, pl. ízületbe adott speciális anyagok ( Páll doktor - PRP terápia, porcújjáépítést serkentő injekció, Guna, hyaluronsavas...) Sportként az úszás a legjobban ajánlott, vagy olyan sportok, amik nem terhelik a térdét! ( kajak, bicikli).
Bejelentkezés Főorvos Úrhoz a 30-5121496os számon lehetséges.
Üdvözlettel
Dr. Matusovits Andrea

Kérdés Esküdt Miklós2017.07.13

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Kilenc éves kisfiam igazolt focista (heti három edzés).
Utóbbi időben fáradékonyságra panaszkodik. Az edzőtábort meg kellett szakítania mert a harmadik napra belázasodott. Hasonló eset történt már korábban is. Nem tudom eldönteni, hogy csak egyedi múló problémákról van-e szó, ezért szertném megvizsgáltatni a fiamat! Mit javasol? Üdvözlettel, Esküdt Miklós.

Válasz 2017.07.18

Tisztelt Esküdt Miklós!
Javaslok egy általános vérvételt és EKG vizsgálatot!
Központunkba bejelentkezni a 30-5121496os telefonszámon lehet, a vizsgálatok elvégzésében kolléganőim állnak rendelkezésére.
Üdvözlettel
Dr. Matusovits Andrea

Kérdés Tóth Krisztián2017.07.07

Tisztelt Sportorvos! Hátgerinc ferdülésem van, és nagyon szeretek súlyzózni. A kérdésem az, hogy ha megerősítem eléggé a hátizmaim, akkor el bírja majd a gerincem a nagyobb terhelést? Csak kézi súlyzókról van szó, mert állva nem guggolok stb.

Válasz 2017.07.11

Kedves Tóth Krisztián!
Gyógytornász betanításával szabad csak gyakorlatokat végezni, eleve a mély hátizmok megerősítésében is hasznos tanácsokkal tud szolgálni. Meg tudja majd mutatni, hogy miután megerősítette a paravertebrális és mély has és hátizom részeket, hogyan kell elvégezni a súlyzós gyakorlatokat!

Sok sikert!
Dr. Matusovits Andrea

Kérdés Varkoly Gábor2017.07.06

Tisztelt Sportorvosi Központ!

Nemsokára egy komolyabb sportversenyen veszek részt. Mostanában lámpalázam van, erősödik bennem a verseny drukk. Vettem magamnak Gelsemium sempervirens 15 ch-t. Van értelme, hogy szedjem a bogyókat? Illetve ez a homeopátiás készítmény nem
minősül tiltott dopping szernek?

Elore is nagyon köszönöm a választ.
Köszönettel:
Varkoly Gábor

Válasz 2017.07.11

Kedves Gábor!
Nem minősül doppingnak, tapasztalati úton kell eldönteni, hogy használ-e. Sportágtól is függ, hogy mi a javasolt relaxációs technika, Mindenképpen javaslom a jógát, autogen traininget, agykontroll alkalmazást vagy neuro-feedback kurzusokat hosszútávon beépíteni a sport mellé. ( kinek mi válik be). Alvás problémára a ascitek night-recovery csomagja is hasznos.
Üdvözlettel: Dr. Matusovits Andrea

Kérdés Csanádi Fanni2017.06.12

Tisztelt Sportorvosi központ!
Pár évvel ezelőtt elszakadt az oldalszalag a bal térdemben. Az ortopéd orvos azt mondta, hogy ilyen műtétet nem vállal akárki. Tudnának esetleg abban segíteni, hogy hol találok olyan orvost, aki vállal ilyen műtétet? A fájdalmaim erősödnek hosszabb terhelés alatt, viszont sportolás nélkül nem tudom elképzelni az életemet és a munkámhoz is elengedhetetlen.
Válaszukat előre is köszönöm: Csanádi Fanni

Válasz 2017.06.22

Tisztelt Csanádi Fanni!

Sajnos Központunkban egyik orvosunk sem foglalkozik műtétekkel.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna

Kérdés Csanádi Adrienn Fanni2017.06.21

Tisztelt Sportorvosi központ!

Pár évvel ezelőtt elszakadt a bal oldalszalag a lábamban, akkor azt mondta az ortopéd orvos, hogy nem műti meg akárki. Tudnának nekem olyan orvost ajánlani, aki ezt vállalná, hogy megműt minél előbb? Hosszabb terhelésnél fáj az egész lábam, és a munkámhoz elengedhetetlen, hogy egész nap talpon legyek.

Köszönettel: Csanadi Fanni

Válasz 2017.06.22

Tisztelt Csanádi Fanni!

Sajnos Központunkban egyik orvosunk sem foglalkozik műtétekkel.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna

Kérdés Bence Bernáth2017.06.16

Kedves Sportorvosi Központ!

Állóképességi sportoló vagyok, és mielőtt elkezdtem céltudatosan edzeni, elmentem egy terhelésélettani tesztre februárban.
A teszt érdekes volt (terhelés után szívritmuszavar, aztán valami nem volt rendben az arteriográffal..)viszont nem tudtam meg, hogyan is kellene edzenem, mindenesetre bátorítottak a hosszútávú sportok végzéséhez(futás, bringázás, úszás). Csak olyan instrukciót kaptam, hogy tartsam a pulzust egy bizonyos érték alatt, és hogy erőlködéssel járó feladatokat ne végezzek-mert ,,nem kell a sportszív". Konkrétabb javaslatokat a kérdéseim ellenére sem kaptam. Aggodalmam tovább nőtt amikor két honappal ezelőtt egy héten keresztül reggel este mellkas körüli nyilaló fájdalmaim voltak. Készítettem nyugalmi EKG-t ami kóros elváltozásra nem utal bár lehet hogy van egy ,,kis ingerület vezetési zavar"-om.
A családomban anyai és apai oldalról és vannak szívproblémás emberek akiket már műteni is kellett.
Tehát a problémám az, hogy bár van egy kis ,,bajom" de nem tudom pontosan mi, továbbá kielégítő magyarázatokat nem kaptam még az állapotomat illetően.
Számomra a legfontosabb a tudatos életmód és az egészség, ezért azt gondolom, hogy egy komplex (terheléses és nyugalmi)kivizsgálás konzultációval egybekötve nagyon hasznos lenne.
A kérdésem az, hogy milyen vizsgálatokra jelentkezzek?
Az eddigi eredményeimet el tudom küldeni e-mailben, és beszélhetünk arról mit érdemes megnézni jobban.

Válaszukat nagyon várom!
Üdvözlettel
Bernáth Bence

Válasz 2017.06.19

Tisztelt Bernáth Bence!

Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva egyeztettem Vaskó Dr Úrral. Július 5.én reggel 9 órára várjuk. Minden esetleges eddigi leletét, illetve sportfelszerelést hozzon magával az esetleges terhelés elvégzéséhez.
Amennyiben megfelel az időpont, kérem jelezzen vissza.
Üdvözlettel
Janicsek Zsuzsanna

Kérdés ANDI2017.06.12

Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

39 éves nő vagyok, valamivel több mint 1 éve keményen edzem minden áldott nap. Napi 60 percet legalább. Miután elkezdtem kb. 2 hónapra rá elmaradt a menstruációm és bár járok nőgyógyászhoz, semilyen kezeléssel nem tudta meghozni újra. Szervi bajom nincs, ráktesztet is csinált, szerencsére azzal is minden rendben van. Egy jó ideje emellé még állandóan hangulatingadozásom is van, fájnak az izületeim, állandóan izomlázam van és fáradt vagyok. Szorongást érzek és teljesen megváltoztam. Nincs kedvem beszélgetni, nevetni sem, egyszóval szinte sosincs jókedvem. Rengeteg csirkemellet, zöldséget, tojást eszem- és bár szénhidrátszegényen táplálkozom, eszem, nem is keveset és sosem éhezem. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a tünetek a rengeteg edzésnek tudhatók be? Mit gondol, ön szerint lehetnek ilyen mellékhatásai a napi kemény edzéseknek?
Válaszát előre is köszönöm!

Válasz 2017.06.13

Kedves Andi!
Valószínűleg egy aránylag korai menopausával állunk szemben, aminek tipikus tüneteit írta le. A mozgás segít a tüneteken, valószínű, hogy rosszabb lenne a helyzet, ha nem edzene. Hormon vizsgálatok voltak? Endocrinológust is felkeresnék és pajzsmirigy vizsgálatot csináltatnék meg. Ne hagyja abba a mozgást, esetleg az intenzitásán csökkentsen!
Üdvözlettel
Dr. Matusovits Andrea